Skip to main content

Namaz ve Kur’an’la diriliş konferansı

Muş Haber Fotoğrafı

Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından ‘Namaz ve Kur’an’la Diriliş’ konulu konferans düzenlendi. 2011 Yılında hem Muş’ta hem de Türkiye’de en büyük Memur Sendikası olan Memur-Sen, aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlerini de sürdürüyor. Muş genelinde 3 bin üyeye sahip olan Memur-Sen, Türkiye genelinde ise 500 binin üzerinde üye sayısı ile 11 iş kolunun 7 tanesinde yetkili sendika haline geldi.

Muş Kültür Merkezinde düzenlenen ve Eğitimci Yazar Cemil Tokpınar ile İlahiyatçı Yazar İhsan Atasoy’un konuşmacı olarak katıldığı konferans yaklaşık 2 saat sürdü. Özellikle bayanların yoğun katılım gösterdiği konferansa katılan konuşmacı yazarlar, namaz kılmanın önemine, namazın faydalarına, namazın toplumsal hayattaki önemine, güzel bir namazın nasıl kılınacağına değindiler.

“Sabah Namazına Nasıl Kalkılır” kitabının yazarı Cemil Tokpınar’ın namazla ilgili sohbet havasında anlattıkları dinleyicileri çok etkiledi. İlahiyatçı Yazar İhsan Atasoy ise daha çok Kur’ana göre yaşamımızı dizayn etmemiz konusunda konuştu.

Konferanstan sonra kitaplarını imzalayan katılımcı yazarlar, dinleyicilerden yoğun ilgi gördüler. Konferansla ilgili Memur-Sen İl Temsilcisi Hamdullah Karasu ise şunları söyledi: “Memur-Sen Muş Şubesi olarak memurların özlük hakları konusunda verdiğimiz mücadelelerin yanı sıra, sosyal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık veren bir sendikayız. Bu bağlamda, üç ayların başladığı bu günlerde böyle bir konferans düzenlemekten oldukça memnunuz. Konferans için bizleri kırmayıp Muş’a gelen katılımcı konuklarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca Memur-Sen Muş Şubesi olarak tüm Müslümanların üç aylarını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri